Wat zijn in hemelsnaam Fibromen?? 

U heeft misschien al voorbij zien komen dat u bij mij ook terecht kunt voor het verwijderen van fibromen.. Maar ik hoor u al denken, wat zijn dat in hemelsnaam?

Fibromen worden ook wel steelwratjes of “wild vlees” genoemd. Het zijn goedaardige, kleine gezwellen op de huid. Fibromen zijn opgebouwd uit bindweefsel en worden steelwratjes genoemd omdat het aangroeisel met een klein steeltje vastzit aan de huid. Vaak komen de steelwratjes voor in de hals, onder de bh-rand, op de romp en buik, in de liezen, oksels en rond de oogleden. Deze fibromen zijn elastisch, loszittende aangroeisels van de huid. Ze zijn vaak huidkleurig tot lichtbruin van kleur. Ze kunnen in grote getalen voor komen maar ook op een enkel plekje.

Het is niet geheel duidelijk hoe fibromen ontstaan. Wel is er een relatie met overgewicht en hormonen, vaak ontstaan ze bij vrouwen na de menopauze. Ook de wrijving en schuring van kleding lokt fibromen uit, bijv. onder de BH-rand. Nog een rol is een verminderde glucosetolerantie, de mate waarin het lichaam suiker verwerkt.

Hoewel ze er uit zien als kleine wratjes, ze zijn NIET besmettelijk.

Wat kan ik voor u betekenen?

De behandeling van fibromen is niet noodzakelijk. Echter, vaak kan het wel echt de wens zijn om deze te verwijderen. Het is dus een esthetische wens. Ik kan deze fibromen voor u verwijderen door middel van coagulatie. Vaak is 1 behandeling voldoende om ze te verwijderen.

Heeft u nu nog vragen hierover? Stel ze gerust! Ik sta voor u klaar!

Gun uw huid het beste! U doet uw hele leven ermee!

Uw huidspecialiste, Wendy Meyer

Terug naar overzicht